Open dag 25–3‑2023

Zaterdag 25 maart 2023 is het weer de laat­ste zater­dag van maart en dat bete­kent tra­di­ti­o­neel dat het dan Internationale Open Hackerspaces Dag is. Hackerspaces in bin­nen- en bui­ten­land zet­ten de deu­ren open en laten het gro­te publiek ken­nis­ma­ken met hun acti­vi­tei­ten. Ook wij zet­ten zater­dag 25 maart onze deu­ren dus weer open voor het publiek. 

Vanaf 10.00 uur tot onge­veer 16.30 uur zul­len wij een kijk­je geven in onze hac­ker­spa­ce in de kel­der van de Stadsbibliotheek: Begijnengang 2 te Venlo. Tijdens een rond­lei­ding laten diver­se leden van onze veel­zij­di­ge ver­e­ni­ging voor­beel­den zien van pro­jec­ten en acti­vi­tei­ten waar zij zich weke­lijks zoal mee bezighouden. 

Wat is een hac­ker­spa­ce?
Op hackerspaces.nl wordt de vol­gen­de defi­ni­tie van een hac­ker­spa­ce gege­ven: “Hackerspaces zijn loca­ties waar men­sen met een tech­ni­sche, cre­a­tie­ve en nieuws­gie­ri­ge mind­set bij­een­ko­men. Ze komen daar om te wer­ken aan pro­jec­ten, elkaar te ont­moe­ten en te pra­ten over onder­wer­pen die hen inte­res­se­ren.

Hackers vin­den ethiek belang­rijk, daar­om wordt er bin­nen de hac­ker­spa­ces gespro­ken over hoe hac­kers pro­be­ren de wereld te ver­be­te­ren door kri­tisch en fris naar de maat­schap­pij, tech­niek en orga­ni­sa­ties te kij­ken en ken­nis te delen. Daarnaast zijn hac­ker­spa­ces plek­ken waar men­sen komen die mooie, grap­pi­ge en cre­a­tie­ve din­gen maken. Een plek onder gelijk­ge­stem­den waar ze wel­kom zijn en waar zij een gemeen­schap­pe­lij­ke ruim­te, gereed­schap­pen en infor­ma­tie kun­nen delen. Een plek die inspi­ra­tie geeft!

Tijdens de open dag is het moge­lijk om zelf te ont­dek­ken wat hac­ken inhoudt en te zien wat er alle­maal moge­lijk is in een hac­ker­spa­ce. Tipje van de slui­er? Iemands ver­beel­dings­kracht is de meest beper­ken­de fac­tor!

Het maken van een LEDcube

Moet ik me voor­af aan­mel­den?
Aanmelden voor de open dag is niet nodig, maar we stel­len het wel op prijs als pers zich voor­af meldt en de pri­va­cy van de aan­we­zi­gen res­pec­teert. Naast TDvenlo doen ook onder­staan­de Nederlandse hac­ker­spa­ces mee, kijk voor meer infor­ma­tie over het pro­gram­ma op hun eigen website:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.