Hacker Hotel 2019 Badge

Hacker Hotel 2019

Van vrij­dag 15 febru­a­ri tot en met zon­dag 17 febru­a­ri heeft TDvenlo met een zeven­kop­pi­ge dele­ga­tie deel­ge­no­men aan het eve­ne­ment Hacker Hotel. Dit vond plaats in het Westcord Hotel De Veluwe in Garderen.

Hacker Hotel 2019 Badge
Hacker Hotel 2019 Badge

Gedurende drie dagen zijn de deel­ne­mers onder­ge­dom­peld in lezin­gen, work­shops en ande­re (h)ac(k)tiviteiten. Op zon­dag­mid­dag heeft TDvenlo zelf maar liefst twee lezin­gen ver­zorgd. Jelle en Marc heb­ben aan een geïn­te­res­seerd publiek ver­teld waar­om en hoe wij als hac­ker­spa­ce een suc­ces­vol­le jeugd­groep run­nen. Aansluitend heeft Andrea ver­teld hoe haar kunst­pro­ject Caminostones de aan­lei­ding was om als niet-tech­neut actief te wor­den bin­nen een hackerspace.

Het is helaas onbe­gon­nen werk om hier alle acti­vi­tei­ten en lezin­gen van het week­end na te bespre­ken. Toch wil­len we een aan­tal impres­sies hier delen. In wil­le­keu­ri­ge volgorde:

Badge
Interactief naam­kaart­je geba­seerd op een ESP32 micro­pro­ces­sor, met e‑ink dis­play, fan­cy LEDjes, add-ons, app­sto­re en veel veel meer! Goed voor nog weken­lang hackplezier.

Huisje
Uitstekende ver­blijf­plaats voor groe­pen, met 3 slaap­ka­mers, 2 bad­ka­mers en een roy­a­le woonkeuken.

Lezingen
Van 101 hacks voor een per onge­luk aan­ge­schaf­te Sovjetdesign-water­to­ren in Letland tot de (on)mogelijkheden op het gebied van 3d-prin­ten en van de geva­ren van e‑mail tot het als zeke­re over­heids­dienst run­nen van een markt­plaats op het darkweb. En alles ertus­sen­in. En meer. Interessante praat­jes gin­gen onder meer over het klo­nen van NFC-tags, het auto­ma­ti­se­ren van een thuis­brouw­in­stal­la­tie voor bier en last but not least de syn­er­gie­ën tus­sen hac­ker­spa­ces en repair­ca­fés.

Pubquiz
Het beha­len van een sta­bie­le plaats in de mid­den­moot is nog niet zo tri­vi­aal als je deel­neemt aan een pub­quiz door en voor hac­kers. In acht ron­den kwa­men de meest uit­een­lo­pen­de vraag­stuk­ken aan bod. Van ach­ter­ste­vo­ren afge­speel­de film­mu­ziek tot het her­ken­nen van een chip aan de hand van een foto van de die. Maar ook het her­ken­nen van hac­ker­spa­ces aan de hand van foto’s. En waren die rare uit­spra­ken nou van Brenno of van Rian? Om het hele­maal las­tig te maken, waren er als uit­smij­ter een boel vra­gen over My Little Pony.

Workshops
Workshops waren er onder meer over het leren sol­de­ren op print­pla­ten, sme­den van ijzer, bad­ge hac­ken, helm pim­pen, enz. Dus ook aan work­shops was er voor elk wat wils. Degenen die het spec­ta­cu­lair wil­den aan­pak­ken, kon­den zelfs een brand­blus­ser ombou­wen tot vlammenwerper.

Demonstraties
Ook waren er ver­schil­len­de demon­stra­ties, waar ande­re hac­kers / makers lie­ten zien met wat voor gave pro­jec­ten zij zich zoal bezig hou­den. Wie wist er bij­voor­beeld dat een hover­board een gewel­di­ge basis is om aller­lei inte­res­san­te trans­port­mid­de­len voor goe­de­ren of per­so­nen te maken? Of dat Thermiet behal­ve voor het las­sen van spoor­sta­ven ook best leuk is om ijze­ren vorm­pjes mee te gie­ten? En wat te den­ken van het spe­len met hoog­span­ning? Of het nou een jacobs­lad­der is, of 8 kV op een sim­pel LEDje, of het maken van Lichtenberg figu­ren, het is alle­maal even indrukwekkend.

Foto’s
En geluk­kig heb­ben we de foto’s nog!

P.S.: De web­si­te Hackaday heeft ook een arti­kel over Hacker Hotel geschre­ven. Die kan je hier lezen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.