projects:auto_wvdw_2019

Auto voor Weekend van de Wetenschap 2019

In het kader van het Weekend van de Wetenschap en de Kinderboekenweek in 2019 hebben TDvenlo en de Stadsbibliotheek de handen ineen geslagen om en workshop te geven. Kinderen kunnen aanhakende bij het thema “reis mee” van de kinderboekenweek aan de slag om een zelfrijdende auto te bouwen.

Deelnemers aan de workshop bouwen een bouwpakket, waar de kleinste elektrische componenten reeds voorgesoldeerd op de printplaat zitten. Zij monteren zelf motoren, wielen, leds, batterijhouder en sensoren. Bij dit bouwpakket hoort ook een bouwbeschrijving: download PDF.

Wij bieden het project ook aan aan onze eigen leden, zij kunnen de auto volledig zelf opbouwen, inclusief het solderen van de elektrische componenten.

3D foto's

foto's

De printplaat voor de auto is een ontwerp van Erik Dekkers. In deze sectie vind je zijn ontwerp terug, voor de gevorderde techneuten.

Ki-Cad files

Gerber file

FIXME

De auto rijdt zelfstandig over een parcour van een zwarte streep. Deze kan je zelf maken. Hieronder vind je een 2 PDF files. 1 voor rechtdoor en 1 met 2 bochten. Deze kan je meerdere keren afdrukken en zo je eigen parcour maken.

Ook kan je een stuk zwarte tape te plakken over een wit oppervlak om een baan te maken.

  • projects/auto_wvdw_2019.txt
  • Last modified: 19/04/2024 12:31
  • by ron