The Things Network

Internet of Things welke over een LoRaWan-radio beschikken hebben een provider nodig waar 'things' zich aanmelden om hun berichten te kunnen verzenden. Alle telecom providers leveren deze diensten, echter betaald. Daarom is op TheThingsNetwork.org is een wereldwijd initiatief gestart om te voorzien in een gratis toegankelijk LoRaWan netwerk wat door iedereen gebruikt kan worden. Praktisch gezien betekent dit dat 'iemand' op een hoog punt voorziet in een specifieke antenne met bijbehorende hardware (~ 100 €) en dit aansluit op een internetverbinding om zo in een gebied LoRaWan apparaten in staat te stellen om hun berichten via internet af te leveren.

Zo kun je op https://ttnmapper.org/heatmap/ kijken dat er in mn. Nederland, Duitsland en België al heel wat bereik is.

Of op de officiele wereldwijde kaart om te zien waar er zich reeds gateways bevinden: https://www.thethingsnetwork.org/map

Door de Hackerspace Venlo te laten voorzien in dit netwerk hoeven enthousiastelingen niet zelf te voorzien in een netwerk. (Daarmee 'broadcast' ieder netwerk een naam en maken we een stukje reclame aan iedereen in de buurt die 'n LoRaWan netwerk wil gebruiken)

  • projects/ttn.txt
  • Last modified: 28/02/2022 16:18
  • by raas