resources:ebooks

E-books

Veel kennis is tegenwoordig beschikbaar in de vorm van e-books. Diverse bronnen op het internet bieden boeken aan. Op deze pagina proberen we enkele interessante bronnen en e-books te verzamelen.

De Nederlandse bibliotheken bieden via internet een seletie aan e-books en luisterboeken aan. Om hiervan gebruik te kunnen maken, moet je wel lid zijn van de bibliotheek. Tot en met 6 april 2020 is er bij de sectie luisterboeken een extra aanbod, dat ook voor niet-leden gratis te beluisteren is.

Online Bibliotheek

Naast de online bibliotheek is er sinds begin april 2020 ook de thuisbibiliotheek. Deze bevat een selectie e-books voor jeugd en voor volwassenen. Om hiervan gebruik te maken hoef je geen lid te zijn van de bibliotheek. Je vindt de thuisbibliotheek hier:

https://www.onlinebibliotheek.nl/e-books/thuisbieb.html

Project Gutenberg is een verzameling van meer dan 60.000 e-books waarvan in de VS het copyright is verlopen. Voor het merendeel betreft dit dus oudere werken. Daarnaast publiceren enkele moderne auteurs hier hun werken die ze vrij beschikbaar willen stellen aan het publiek. Het gros van de boeken op deze site is Engelstalig, maar er is ook voldoende aanbod in bijvoorbeeld: Nederlands, Duits, Esperanto, Latijn of Chinees.

Uitgeverij Springer biedt tijdens de coronacrisis meer dan 400 wetenschappelijke textbooks aan als gratis download. Deze downloads zouden beschikbaar moeten zijn tot eind juli.

Je vindt de collectie hier: https://link.springer.com/search?facet-content-type=%22Book%22&sortOrder=newestFirst&showAll=true&package=mat-covid19_textbooks

Er is een pythonscript om alles of een bepaalde selectie in een keer te downloaden: https://github.com/alexgand/springer_free_books  • resources/ebooks.txt
  • Last modified: 20/08/2021 09:48
  • by ron