Welkom op de TDvenlo Wiki

Reguliere website van TDvenlo: http://www.tdvenlo.nl

Ga naar de pagina Infrastructuur voor info over virtuele services, IT hardware en meer.

Hackathons

 

Hackathons Maandelijkse Hackathons waar voornamelijk gewerkt wordt aan het verbeteren van de space. 2022 Voorbeeld * Netwerkproblemen oplossen [IT] * Opgelost: Kabels vervangen * Gereedschap ordenen [Facilitair] * Bakjes gemaakt 2022 Juni 8 Kick Off

TDvenlo Juni 2022
Space-verbetering en toekomstvisie

 🔒Intern

Space-verbetering en toekomstvisie Brainstormsessie Op 06-10-2021 hebben we met een aantal leden gebrainstormd naar mogelijke toekomstwensen voor de vereniging. In eerste instantie is niet gekeken naar de haalbaarheid van de wensen.Het vormen van een beeld, visie en de eventuele praktische realisatie is nog niet aan de orde. Dit onderdeel is er alleen voor bedoelt om de ideeën van de leden voor de toekomst van de TD te inventariseren.

TDvenlo Oktober 2021
Weekend van de Wetenschap 2022

 

Weekend van de Wetenschap 2022 In 2022 vindt het Weekend van de Wetenschap plaats op 1 en 2 oktober. Insteek vanuit de centrale organisatie is om er weer een event op locatie van te maken. Samenwerking met de bibliotheek Sinds 2019 hebben we telkens samengewerkt met de bibliotheek tijdens het WvdW. In 2022 ook weer?

TDvenlo Oktober 2022
ALL of FAME

 Idee

All of Fame Epische projecten! GOTTA CATCH 'EM ALL! Show ze in de great ALL of FAME. Showcase / Blikvanger / Hall of Fame / Wall of Fame * Wat? Epische projecten. Tentoongesteld voor iedereen ter inspiratie / herinnering / voor de leuk. * Waar? Naast de ingang, in de hoek boven de bank.

TDvenlo
Aansturing RGBledstrip helm

 

Aansturing RGB-LEDstrip helm Intro Tijdens HackerHotel 2019 hebben enkele deelnemers vanuit TDvenlo deelgenomen aan de workshop “What the Helmet”, waar steampunk helmen gemaakt zijn. Twee van de geknutselde helmen zijn opgeleukt met een door een andere bezoeker aangedragen RGB-LEDstrip, welke niet aan de verwachtingen van deze bezoeker voldeed.

Marc Februari 2020
Auto Weekend van de Wetenschap 2019

 

Project: Auto voor Weekend van de Wetenschap 2019 Omschrijving In het kader van het Weekend van de Wetenschap en de Kinderboekenweek in 2019 hebben TDvenlo en de Stadsbibliotheek de handen ineen geslagen om en workshop te geven. Kinderen kunnen aanhakende bij het thema

Erik Oktober 2019
Bibliotheek en Partners Presentie Statusmelder

 Idee

Bibliotheek & Partners Presentie Statusmelder Voor Bibliotheek, STEK, TDvenlo en eventuele toekomstige partners van de bieb is het prettig om te weten wie van deze partners er op welk moment in het pand aanwezig is. Vanuit TDvenlo hebben we geopperd om te proberen hiervoor een draadloos statussysteem te ontwikkelen: een soort van space-state, maar dan enkel voor gebruik binnen het gebouw.

Bord PLEK 3

 

Bord PLEK 3 Hardware door Erik Software door Ron: * Het bord heeft 9 kleurmodes: * Static1: effen kleur [0] R255 G_10 B_20 (Burgerschap) * Static2: effen kleur [1] R190 G_10 B175 (Cultuur) * Static3: effen kleur [2] R__5 G220 B125 (Duurzaamheid)

Erik, Ron September 2020
Bord TDvenlo

 

Bord TDvenlo Het bord van Hackerspace TDvenlo is speciaal ontworpen door Ron Theelen om achter het raam van het Ald Weishoes te passen. Dit zodat alle symbooltjes mooi uitgelijnd zijn in het raster van het raam. Het idee was om iets toe te voegen aan het antieke TD neon bord en van buiten beter zichtbaar te maken welke club er op de zolder van het Ald Weishoes aanwezig is. Uiteindelijk werd dit bord

Ron December 2018
Bouwpakket Kerstboom

 

Bouwpakket Kerstboom Als kerstproject bieden we bouwpakketjes aan van de CTR-30C 3-dimensionale kerstboom met multicolor LEDs. Als lid van TDvenlo kun je (zo lang de voorraad strekt) in de space een pakketje krijgen (1 per lid, voorrang voor de jeugd) om zelf in elkaar te solderen.

Marc December 2021
Bouwpakket Kerstster (SMD)

 

Bouwpakket Kerstster (SMD) Als kerstproject voor gevorderde soldeerders bieden we bouwpakketjes aan van de PBL-20S vijfpuntige kerstster (SMD componenten) met fading rode LEDs. Als lid van TDvenlo kun je (zo lang de voorraad strekt) in de space een pakketje krijgen (1 per lid, voorrang voor de jeugd) om zelf in elkaar te solderen.

Marc December 2021
Dobbelsteen op basis van Arduino

 

Dobbelsteen We kennen allemaal de reguliere dobbelsteen met 1 tot 6 ogen. We zouden deze natuurlijk ook elektronisch uit kunnen voeren, in dit project doen we dat met 7 LEDs, aangestuurd door een Arduino. Hardware * Arduino Uno of Nano * 7 LEDs (per dobbelsteen)

Marc Juli 2020
Dummy load voor powerbanks

 

Dummy load voor 5 volt power banks Power banks die een spanning van 5 Volt leveren via een USB uitgang zijn vaak gebaseerd op 1 of meer 18650 cellen van 3,7 Volt en een DC/DC converter. Bij een te geringe belasting zal de DC/DC converter na verloop van tijd afschakelen.

Marc Juli 2020
Floppotron

 Idee

Floppotron Future project. Several 3.5“ floppydrives play music. nice instructable: also nice: Make: Useful info Pinout: Floppy Drive A Pin Out Pin No. Signal name Description 1 Ground --

Marc
IFCO organizer

 

IFCO organizer In het opslagrek staan diverse groene kratten van IFCO met daarin materiaal. Voor klein materiaal is het wenselijk om in deze kratten een bodemplaat en/of vakken te hebben, zodat er niets uit valt door de perforaties in de bodem en de inhoud gesorteerd kan worden.

Marc Oktober 2020
Inception Horn

 Idee

Inception Horn De Inception Horn is een grote rode knop, die na indrukken zorgt voor het afspelen van het karakteristieke “toeter”-geluid uit de film Inception. Het idee voor dit project komt via Rolf Hut. Op zijn beurt werd Rolf weer geïnspireerd door de podcast Nerdland met Lieven Scheire. De uitdaging nu is om zoveel mogelijk makers zo'n ding laten maken.

Marc April 2021
InfinityCube

 

InfinityCube De InfinityCube is een oneindig spiegelende kubus van 23cm groot. In de kubus wordt een tunneleffect gecreëerd door het licht van led lampjes, dat heen en weer spiegelt tussen halfdoorlatende spiegels. Het tunneleffect is te zien vanaf elke zijde, dit omdat alle 6 zijden zijn voorzien van halfdoorlatende spiegels. In het donker kun je ongeveer 2m diep in de kubus kijken.

Ron 2015
Kerstster

 

Kerstster Omschrijving De kerstster is een serieschakeling van 5 LEDs en 2 weerstanden (47 Ohm), zie onderstaand schema. De LEDs worden in een stervorm aan elkaar gesoldeerd, waarbij telkens het lange pootje (Anode / “plus”) van de ene LED aan het korte pootje (Cathode / “min”) van de volgende wordt verbonden. De ster wordt via twee weerstanden uiteindelijk met plus- danwel minpool van een 9V-batterij verbonden. Deze verbinding kan gemaakt worden door een batterijclip te ontdoen van isolatie…

Marc December 2019
Lichtkrant gebruiken als klok

 

Lichtkrant Hello world! Ron heeft het op 1 mei 2019 voor elkaar gekregen om met een Arduino Uno tekst op de lichtkrant weer te geven. Deze lichtkrant werkt op basis van shiftregisters en moet actief gemultiplext worden. Op de printplaat zat een microcontroller die ik er af heb gewipt. Aan de verbindingen die naar de shiftregisters gaan heb ik draadjes gesoldeerd en verbonden met de Arduino. Aan de draadjes zitten labels die aangeven waar ze voor zijn. Waarschijnlijk heeft Ron de Hello World Ar…

Ron November 2020
Martin RoboScan 812 DMX scanner + Arduino

 

Martin RoboScan 812 DMX scanner + Arduino Stuur met een Arduino een discolamp aan. Voor DMX adressen en functies van de Martin RoboScan 812 zie datasheet: Klik. DMX box Koppel met het DMX doosje een uitgang van de Arduino aan de DMX kabel. Het DMX doosje heeft 3 verbindingen met de Arduino nodig:

Ron Januari 2020
Meccano

 Idee

Meccano TDvenlo heeft van een weldoener via de bibliotheek een grote voorraad Meccano gekregen. Hiermee moeten wel mooie projecten gerealiseerd worden! Brainstorm Tijdens de lockdown is via Jitsi gevraagd naar ideeën om met de Meccano te bouwen. Hieruit kwamen de volgende ideeën naar voren:

TDvenlo
Meten van de netspanning

 Idee

Meten van de netspanning Brainstorm Met een ZMPT101B. Microcontroller: Arduino / ESP32? of STM32? Ter inspiratie: * * * * * * Marc

Mini Tesla Coil

 

Mini Tesla Coil Diverse Chinese webshops bieden projectkits aan waarmee je een mini Tesla coil kunt bouwen. Zo heeft Banggood bijvoorbeeld deze: . Is dit wat? Er is maar één manier om daar achter te komen, dus heeft Marc er in april 2019 één besteld voor ca. 5 euro.

Marc Oktober 2020
PC Labvoeding

 

PC Labvoeding Tegenwoordig gaan veel projecten gepaard met een microcontroller en dus ook software. Hiervoor dient een elektronica project altijd bij een pc in de buurt gebouwd te worden. veel projecten vereisen andere spanningen of vermogens dan een usb poort kan leveren en daardoor wordt een labvoeding noodzakelijk. Om te voorkomen dat de computer ruimte vol gestapeld wordt met labvoedingen om programmeer projecten tijdelijk te voeden wordt er in elke computer een voeding ingebouwd om kleine …

Jelle Stappers Juni 2021
ROS Robot

 Idee

ROS Robot * Platform maken voor ROS (Robot Operating System) * Oude robotmaaier als platform Robotmaaier Deze robotmaaier is defect. Waarschijnlijk is alleen de hoofdprintplaat of bedieningsunit kapot. Het plan is om alle electronica eruit te halen en daar zelf een aansturing voor te maken.

Ron Mei 2022
RevBank RFID identificatie

 

RFID-identificatie-Revbank Sinds Juli 2020 werkt TDVenlo met een Revbank voor het financiele beheer van de bar. Hierbij kan het product gescand worden met de barcodescanner en vervolgens dient de gebruiker zijn gebruikersnaam in te typen om het bedrag van het krediet af te schrijven.

Jelle S. September 2020
Robotarm

 Idee

Robotarm Het idee is om een robotarm te ontwikkelen voor TDvenlo. Deze kan dan door leden in de space gebruikt worden. Eisen en wensen Eisen * Gemakkelijk aanstuurbaar met een Arduino * Realiseerbaar met lasersnijden en 3D printen * De eindeffector is gemakkelijk verwisselbaar

Ron Augustus 2021
Ruimte activiteitssensor

 Concept

Ruimte activiteitssensor Het ontwikkelen van een ruimte activiteitssensor voor het monitoren van activiteit in onze ruimtes. Deze activiteit kunnen wij dan weergeven als grafieken in grafana. Deze sensor zal gebruikmaken van ESP32 en een camera. Door het vergelijken van twee beelden op verschillende tijdstippen kan een vorm van activiteit gemeten worden. De beelden die

Ron Juni 2021
Space-state

 

Space-state The Space-state concerns the big switch next to the entrance. Normally this switches on the big TDvenlo sign and some lights. This main switch should also inform the rest of the internet that people are present at our space. This pace describes how we do this.

Jelle H.
SpaceMap

 

SpaceMap De SpaceMap is een elektronische landkaart die van alle hackerspaces in Nederland aangeeft of ze open of dicht zijn. Op de locatie van elke hackerspace zit een lampje die met kleur de status aangeeft. Bij het opvragen van de status wordt gebruik gemaakt van WiFi en de

Ron Juni 2020
Stamtafel Klup77

 

Stamtafel Klup77 Zaterdag 25-4-2020 heeft TDvenlo van Klup77 het aanbod gekregen om een tafel te personaliseren. Weej hebbe ut idee opgevat um de vereiniginge allemaol ein eige taofelke te laote schilderen. Eige inspiratie en kleurriek, volledig naor eige inzicht... Dit geldt auk veur óg, meugelik heb geej creatievelingen die zich wille gaeve... Dit geej mei laot ff weite. Kin de komende waeke en ze gaon dus ech gebroek waere... Zeet heej onder ein veurbeeld oet BB Kings house of Blues in Nash…

TDvenlo Juli 2020
TV simulator

 Idee

TV simulator Doe alsof er een tv aan staat... Idee, bronnen en materialen - Idee n.a.v. artikel uit Elektor april 2013. - Eerste implementatie gebaseerd op: - Microcontroller + LEDs (R,G,B,W). Hardware ... Software ...

Marc
The Things Network - Gateway by Hackerspace Venlo

 Idee

The Things Network Internet of Things welke over een LoRaWan-radio beschikken hebben een provider nodig waar 'things' zich aanmelden om hun berichten te kunnen verzenden. Alle telecom providers leveren deze diensten, echter betaald. Daarom is op

raas Februari 2022
Voeding voor de Fancy Helm

 

Voeding voor de Fancy Helm(en) met LiPo cellen De 'Fancy Helm' was oorspronkelijk ontworpen om met een 9V-batterij gevoed te kunnen worden. Gebruik in de praktijk wijst echter uit dat een 9V-blok vrij snel uitgeput en verhit raakt. Om een langer en duurzamer verbruik voor de helm te kunnen bieden, zou een oplossing met oplaadbare LiPo cellen wenselijk zijn.

Marc November 2021
Wifi Tracking

 Idee

WiFi Tracking Project description To be determined. Documents Some information on WiFi tracking technology will be added here. * Paper on technological principles of WiFi tracking: * Twitter post by Jilles on WiFi Tracking: MAC Address flooding

Erik
Zenuwspiraal

 

Zenuwspiraal * Microbit * 5 levens * Na elke aanraking 1000ms geen aanraakdetectie * Het lampje linksboven brandt wanneer de detectie is ingeschakeld * Automatische reset na 5e leven of met knop A * Code:

Ron Oktober 2021;

Projectenlijst documentatie

  • start.txt
  • Last modified: 10/06/2022 22:50
  • by ron